U bent hier: Home / ICTS aanbod / Campuslicenties en software

Campuslicenties en software

Via ICTS hebben studenten en personeel van de KU Leuven – en in sommige gevallen zelfs van de ganse Associatie - toegang tot een hele reeks softwarepakketten aan voordelige KU Leuven-voorwaarden.

De volledige lijst met campuslicenties bevindt zich onderaan deze pagina.

ICTS licentietool

De installatiemedia van de meeste pakketten kunnen (na aankoop) gedownload worden via de ICTS License Manager Tool. Onder 'My Software' kan u de voor u geregistreerde licentie/software downloaden. 

Meer info kan je vinden in een beknopte gebruikershandleiding

Naast deze campuslicenties verwijzen we ook graag door naar enkele interessante gratis programma's die via het world wide web beschikbaar zijn. Een kleine selectie vindt u in de kolom aan de rechterkant.

Campuslicenties

  • Steeds meer software wordt ons enkel nog beschikbaar gesteld via download. Omdat de grootte van de pakketten ook steeds toeneemt, worden de media voor software standaard verstuurd via de Belnet Filesender service. Op speciale vraag kunnen we nog de softwaremedia opsturen op DVD of USB-stick.
  • Een aantal licenties wordt ter beschikking gesteld via een interne downloadtoepassing. Na je bestelling via de ICTS Servicecatalogus ontvang je een bestelnummer of code waarmee je toegang krijgt tot het downloaden van de bestelde software. Je krijgt daarbij 2 downloads toegewezen.
    Belangrijk: deze 2de download geeft je de mogelijkheid om gedurende het licentiejaar een eventuele upgrade te downloaden en te installeren, en/of om een herinstallatie uit te voeren op een PC. Het betekent niet dat de software op 2 verschillende PC's geïnstalleerd mag worden.
  • De kostprijs van wetenschappelijke software die niet centraal gedragen wordt moet aan de gebruikers doorgerekend worden. Om tot eenvoudige, doorzichtige en beheersbare doorrekenmodellen te komen worden bepaalde principes gehanteerd. Deze zijn te bekijken op een aparte pagina.
  • De campuslicenties zijn enkel bedoeld voor onderzoek en onderwijs. Indien het gaat om administratieve toepassingen of commercieel georiënteerd onderzoek, dan moet er vooraf contact opgenomen worden met ICTS. Het is immers zeer goed mogelijk dat de standaard KU Leuven licentie dergelijk gebruik niet toelaat.

Studentenversies

ICTS biedt voor een groot aantal wetenschappelijke pakketten ook studentenversies aan. Deze versies kunnen aangekocht worden in het ICTS Klantencentrum in Heverlee (betaling contant of bancontact) of online worden besteld via de ICTS Servicecatalogus (betaling op afstand via VISA/Mastercard/bancontact). Afhankelijk van het pakket krijgt de student een code, een bestelnummer en/of een link om de software te downloaden.

Studentenversies worden enkel verkocht aan studenten in het kader van hun bachelor- of masterstudies. Personeelsleden die ook een studentenstatuut hebben worden verondersteld om een gewone academische/onderzoeks-licentie aan te kopen, te betalen met KU Leuven kredieten.

Studenten van de groep Wetenschap en Technologie, en studenten vanb de afdeling Beleidsinformatica van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, hebben toegang tot gratis software van Microsoft, via Microsoft Imagine.

Titel
Adobe software
ANSYS
EndNote
Granta CES Edupack
JMP
LabVIEW
Maple
Mathematica
Matlab
McAfee VirusScan
Microsoft
NVivo
Reference Manager
SAS
Solid Edge
SPSS
Statistica
Van Dale woordenboeken

Gratis en vrije software

Alternatieven voor Internet Explorer / Edge

FTP-programma's

SSH-client die werkt op Windows Vista

Mailprogramma's

PDF reader

ZIP-programma

Alternatieven voor bureau-toepassingen

  • OpenOffice (gratis alternatief voor MS Office)
  • GIMP (gratis alternatief voor Photoshop)
  • Inkscape (gratis alternatief voor Illustrator)

Alternatief besturingssysteem