U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Op deze pagina vindt u de recente nieuwsitems van ICTS.


Nieuwe lay-out Centrale Login vanaf 22 februari

Nieuwe lay-out Centrale Login vanaf 22 februari

De Centrale Login - die voor KU Leuven en de partners van Associatie KU Leuven gebruikt wordt om centrale webtoepassingen af te schermen - zal er vanaf 22 februari anders uit zien. Vanaf dan gebruiken we een nieuwe versie van het achterliggende login-systeem, en wordt het uiterlijk van de Centrale Login opgefrist.

Nieuwe lay-out Centrale Login vanaf 22 februari - Lees verder...

Maak van elke dag een Safer Internet Day!

Maak van elke dag een Safer Internet Day!

Dinsdag 7 februari is Safer Internet Day. Deze jaarlijkse dag wil wereldwijd de aandacht trekken op veiliger en bewuster gebruik van online technologie, mobiele toestellen en computers. Safer Internet Day richt zich in de eerste plaats op kinderen en jongeren, en wordt in België dan ook vooral gedragen door Child Focus. Maar natuurlijk is veilig internetgebruik ook voor ons een dagelijks aandachtspunt! KU Leuven zorgt voor je online gezondheid via de e-mune-campagne.

Maak van elke dag een Safer Internet Day! - Lees verder...

BrENIAC: de nieuwe supercomputer in Vlaanderen

BrENIAC: de nieuwe supercomputer in Vlaanderen

De komende vier jaar mag KU Leuven de grootste supercomputer in Vlaanderen hosten. We stellen deze supercomputer graag aan u voor.

BrENIAC: de nieuwe supercomputer in Vlaanderen - Lees verder...

KotNet-problemen? Probeer onze beslissingsboom!

KotNet-problemen? Probeer onze beslissingsboom!

Als je problemen hebt om KotNet aan de praat te krijgen, kan je uiteraard terecht bij ons ICTS Servicepunt. Maar vanaf dit academiejaar hebben we ook een nieuwe Selfhelp-toepassing, waarbij je gemakkelijk zelf door een reeks vragen in een beslissingsboom kan lopen. De beslissingsboom is geoptimaliseerd voor gebruik op smartphone. Zo kan je je KotNet-probleem makkelijk remediëren vanop de 3G-verbinding op je smartphone.

KotNet-problemen? Probeer onze beslissingsboom! - Lees verder...

Nieuw printsysteem in bibliotheken, leercentra en pc-klassen

Nieuw printsysteem in bibliotheken, leercentra en pc-klassen

Een nieuw academiejaar, een nieuw printsysteem! In alle bibliotheken, leercentra en pc-klassen zal je voortaan kunnen authenticeren en betalen met jouw KU Leuven kaart. Jouw printkrediet aanvullen doe je online.

Nieuw printsysteem in bibliotheken, leercentra en pc-klassen - Lees verder...

Wat zijn cryptolocker-virussen en wat kan je er tegen doen?

Wat zijn cryptolocker-virussen en wat kan je er tegen doen?

Er is de laatste weken een verhoogd aantal gevallen van cryptolocker-besmettingen geweest binnen KU Leuven. Cryptolocker-virussen (ook wel ransomware genoemd) zijn virussen die de documenten en bestanden op een pc onbruikbaar maken (door de bestanden te encrypteren) en die losgeld eisen om de bestanden opnieuw leesbaar te maken (te de-encrypteren). De virussen nestelen zich op je pc door het aanklikken van een ogenschijnlijk betrouwbare bijlage in een e-mail of door het aanklikken van een link op een webpagina. Een voorbeeld is een e-mail die zogezegd van DHL komt met een bijlage met meer info over “je pakketje”. Als je de bijlage – zogezegd een PDF – aanklikt, wordt het programma actief en worden op de achtergrond alle documenten onleesbaar gemaakt. Zodra het virus klaar is en alle documenten onbruikbaar zijn gemaakt, verschijnt een melding om losgeld te eisen.

Wat zijn cryptolocker-virussen en wat kan je er tegen doen? - Lees verder...

Toledo My Portfolio - het competentie- en begeleidingsportfolio

Toledo My Portfolio - het competentie- en begeleidingsportfolio

Toledo My Portfolio is een competentie- en begeleidingsportfolio, dat bijvoorbeeld heel flexibel bij stages kan ingezet worden. In een nieuwe video laten we 3 ervaringsdeskundigen uit de onderwijswereld vertellen hoe de portfolio's ingezet worden, en de teamleider van het Toledo-team vertelt ons hoe My Portfolio tot stand gekomen is.

Toledo My Portfolio - het competentie- en begeleidingsportfolio - Lees verder...