U bent hier: Home / ICTS aanbod / ICTS zorgt ook voor...

ICTS zorgt ook voor...

Centraal beheer servers

ICTS staat in voor het beheer van het centrale computer- en serverpark van de universiteit, in haar computerzalen in Heverlee.

Centrale anti-virus-cluster

Alle e-mail-verkeer dat de KU Leuven binnenkomt of buitengaat, wordt door een centrale anti-virus-machine gescand op bekende virussen en andere kwaadaardigheden. Er wordt ook een automatische controle op spam gedaan. Mails die met zekerheid virussen bevatten worden verwijderd, mails die op spam lijken worden als dusdanig gemarkeerd, maar worden toch doorgelaten.

Backup-service

De centrale service voor het backupen van belangrijke gegevens op servers, maar ook voor bureau-PC's.

Meer info

WSUS-server

Binnen ICTS is er een centrale WSUS-server rechtgezet voor de verdeling van Microsoft beveiliging patches (voor windows 2000, XP en 2003) én van updates voor Office XP en 2003. Met deze wsus server kan je naast patches voor het besturingssysteem ook updates doorvoeren van Office. Standaard worden zowel Nederlandse als Engelse versies ondersteund.

Meer info

Centrale webservers

De publieke centrale webomgeving van de KU Leuven wordt gehost op een aantal centrale webservers, die bij ICTS beheerd worden. Deze dienstverlening wordt beschreven in de ICTS Servicecatalogus onder het hoofdstuk 'Online publicatie van informatie'.

Meer info

Database servers

Heel wat webtoepassingen hebben achterliggend een databank nodig. Daarvoor onderhoudt ICTS een aantal databank-servers. Deze service wordt beschreven in de ICTS Servicecatalogus onder 'Database hosting'.